Desktop Publishing

Desktop Publishing

DeskTop Publishing (DTP) is het bewerken en opmaken van documenten voor drukwerk die bestemd zijn voor publicaties zoals boeken, tijdschriften, brochures, internetpublicaties en dergelijke.

Desktop publishing software zoals Adobe Indesign is hier speciaal voor gemaakt en dat is dan ook de software die StudioGM2 hiervoor gebruikt. De afgelopen jaren is er een hoop gebeurd op het DTP vlak. Een generatie geleden was het nog niet mogelijk om de computer te gebruiken om iets op te maken. Daar werden de welbekende loden letters voor gebruikt. Onderstaand een leuk en creatief plaatje hiervan.

Desk Top Publishing

Desktop Publishing technisch?

Echter DTP klinkt als erg technisch. Dat is het ook wel. Om bestanden dusdanig in elkaar te zetten dat een drukkerij hier op de goede manier mee om kan gaan, en géén extra kosten gaat rekenen om herstel werkzaamheden te moeten verrichten, moet je wel weten waar je over praat. Maar een goede dtp-er moet ook creatief omgaan met de ‘kopij’. Beseffen welke onderdelen in bijvoorbeeld een tijdschrift prominent gepositioneerd moeten worden. Photoshoppen! De beelden iets aanpassen waardoor het geheel mooier overkomt bij de lezer/ontvanger. Overal moet je aan denken. Je moet bent een professional als je daar op de goede manier mee omgaat.