Website design

Website design

Een goed website design is een stuk ingewikkelder dan ontwerpen voor bijvoorbeeld drukwerk. Bij website design komt veel meer kijken. Er moet namelijk rekening gehouden worden met heel veel verschillende onderdelen die je als vormgever niet in de hand hebt. Het belangrijkste van een goed website design is uiteraard het gebruiksgemak. Werkt de website eenvoudig. Is de site overzichtelijk? Zitten bepaalde functies op de juiste en logisch plek binnen het website design? Weet de gebruiker iets eenvoudig te vinden. Bijvoorbeeld de ‘bestel’ button in een webshop. Als deze niet op een logische overzichtelijke manier in beeld staat zullen weinig gebruikers daadwerkelijke een aankoop doen. Hoe mooi uw product ook is.

Platforms en browsers

Een ander onderdeel dat belangrijk is voor website design zijn de verschillende platforms zoals Windows en Macintosh. Is alle informatie binnen de website zo geprogrammeerd dat het binnen de verschillende platforms en browsers in beeld komt. Bijvoorbeeld het verschil tussen Internet-Explorer en Chroom of FireFox. Er moet duidelijk rekening gehouden worden met het website design.

Devices

Ook van belang is het formaat van het scherm waar de website mee bekeken wordt. Een website design voor bijvoorbeeld een iPhone of iPad. Het moet overal goed leesbaar op zijn om zodoende de gebruiker optimaal te bereiken. En ook met de interactieve onderdelen van de mobiele devices zoals het opkomen van een digitaal toetsenbord moet rekening gehouden worden met het website design. Als je immers een verkeerd website design maakt kunnen bepaalde onderdelen gewoon buiten beeld vallen en zo niet bruikbaar zijn.

Zoekmachines

Ook moet de website een bepaalde standaard structuur hebben. Zoekmachines werken in een bepaalde taal en structuur. Als deze gehanteerd wordt zal men merken dat de website automatisch meer bezoekers trekt. Als de interface dan ook nog eens eenvoudig werkt zal het aantal verkopen via uw website aanzienlijk stijgen.

 

Hier onder een greep uit de tot nu toe gerealiseerde websites.