Interface ontwerp MediCompile-app

MediCompile heeft studioGM2 gevraagd om het interface ontwerp te maken voor een nieuwe Androïd app. Uiteraard doen wij dat graag en goed. De basis van de uitstraling van het interface ontwerp is natuurlijk het logo en de daarbij passende huisstijl. Aangezien daar nog niets voor ontworpen is, is StudioGM2 begonnen met het ontwerp van het logo en de huisstijl.

logo MediCompile | logo ontwerp door StudioM2

MediCompile-visitekaart

MediCompile

MediCompile is een bedrijf dat onderzoek doet naar de werking van medicijnen. Voordat een medicijn uiteindelijk verkrijgbaar wordt, zijn deze uiteraard uitvoerig getest. Dit gebeurt wereldwijd volgens dezelfde regels. Deze regels dienen uiteraard zo zorgvuldig mogelijk gehanteerd te worden. Dit wordt gedaan door artsen die stapels papieren en formulieren in moeten vullen en deze op te sturen naar één centraal punt. Een flinke administratie als gevolg. In de praktijk blijkt het lastig verschillende handschriften te ontcijferen, nabellen over missende onderdelen, etc. etc. MediCompile heeft ingezien dat dit proces vereenvoudigd kan worden door gebruik te maken van een app voor Androïd. Functioneel zit de app goed in elkaar echter de vormgeving kon nog wel een professioneel oog. MediCompile heeft StudioGM2 gevraagd om het interface ontwerp te maken en in samenwerking met de programmeurs de app te lanceren.

 

Interface ontwerp

Het belangrijkste is je in te leven in de gebruiker. Wat verwacht je dat de gebruiker nodig heeft aan iconen, tekst en afbeeldingen. Waar zoekt met wat in de interface? Een inschatting is

Categorieën: Apps | Huisstijl | Logo's