Panorama lesdag

Om leerkrachten meer inzicht te geven in wat er binnen een klaslokaal kan voorkomen, heeft Bazalt StudioGM2 gevraagd om een website te ontwerpen en te realiseren. Het basis idee was om door middel van 360 graden fotografie van klaslokalen binnen het basis-onderwijs en voortgezet onderwijs, de bezoeker een beeld te geven wat er allemaal om je heen gebeurd in een klaslokaal.

webinterface design van Panoramalesdag door StudioGM2

Wens van de klant

De wens was een rustige en overzichtelijke interface die de gebruiker direct ‘stuurt’ naar het speciale effect van de 360graden fotografie. In die foto kan er in de fullscreen- en window modus, de content bekeken en gelezen worden. Direct gelinkt aan hoe een bepaald onderwerp. Door middel van een pop-up venstertje komt de content die geplaatst is in het Content Management Systeem in beeld. Overzichtelijk, duidelijk en eenvoudig te gebruiken. Het gaat namelijk om de inhoud van de site, en de leuke feature van de panorama-foto’s moet dit versterken. En dat is gelukt!

360 graden fotografie

De wens uitspreken om verschillende klaslokalen in 360 graden te fotograven is één. Maar om het echt te realiseren komt flink wat bij kijken. Welke scholen zouden hieraan mee willen werken? Welke klaslokalen zijn het meest geschikt? Een aangezien er kinderen in de klassen aanwezig moeten zijn dient het ook tijdens de les te gebeuren. Eenmaal de locaties gevonden moet de juiste instructie naar de leerlingen overgebracht worden. Een beetje acteerwerk kwam er namelijk wel bij kijken.

Technisch programmeerwerk

Technisch komt er flink wat kijken bij deze feature. Uiteraard houden we rekening met de eindgebruiker. Waar, hoe en door wie wordt de website bekeken. Met die kennis is de website op de juiste manier geprogrammeerd en kan het met iedere webbrowser, op ieder platform en op ieder device bekeken worden.

Categorieën: Website | Wordpress